Περιφέρεια Θεσσαλίας Πρόγραμμα Θεσσαλία
Exalco
Τράπεζα Καρδίτσας
Φροντιστήριο Πρότυπο
HOFFA Coffee Revolution
Olympous
Perrotis College
βαλόγλου Familia Οσπρια

Κατασχετήρια από την εφορία σε αγρότες οδηγούν σε κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Θεσσαλικά | 06.07.2024 | 11:20
Κατασχετήρια από την εφορία σε αγρότες οδηγούν σε κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Ελασσόνας Λάρισας, καθώς η εφορία στέλνει κατασχετήρια πρώτης κατοικίας και τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο.

Άμεση είναι η παρέμβαση των Αγροκτηνοτροφικών Συλλόγων Ολύμπου και Σαρανταπόρου που σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι διοργανώνουν σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για να υπάρξει συντονισμένη απάντηση μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους.

«Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι εκλογές και αμέσως η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς που είχε από πριν για το ξεπουπούλιασμα των λαϊκών οικογενειών. Μας πληροφορούν συνάδελφοι ότι δικαστικοί κλητήρες άρχισαν να επιδίδουν κατασχετήρια λογαριασμών μέχρι και κατοικιών για χρέη στην εφορία», τονίζουν σε ανακοίνωση.

Προσθέτουν πως «δεν μας φτάνει η ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής, τώρα έχουμε και το κυνήγι από το κράτος. Ένα κράτος που είναι κουβαρντάδικο στις τράπεζες, αφού θεσμοθέτησε αναβαλλόμενο φόρο για αυτούς, ενώ εμάς μας παίρνει τα σπίτια». Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι διαμηνύουν πως «ένα πράγμα μας μένει, αυτό που ξέρουμε πως τούς τρομάζει, ο οργανωμένος αγώνας».

Κινητοποιήσεις αν δεν δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα

Κινητοποιήσεις και το καλοκαίρι ετοιμάζουν οι αγρότες της Λάρισας αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα τους, διαμηνύοντας ότι συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσης τους.

Ήδη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Πλατυκάμπου αποφάσισαν να ζητήσουν «άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να θέσουμε αυτά τα προβλήματα και κυρίως να πάρουμε λύσεις από την κυβέρνηση».

Τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται με «το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα κάτω και από το κόστος, τις αποζημιώσεις και ενισχύσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel στην Θεσσαλία που δεν έχουν δοθεί ακόμη και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και δεν δίνονται λύσεις».

Φέρνουν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το Δήμο Αγιάς, το μοναδικό πλημμυρόπληκτο Δήμο της Θεσσαλίας που δεν έχει πάρει ακόμα αποζημίωση, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί οι αποζημιώσεις για την παραγωγή από τον ΕΛΓΑ, ενώ υπήρχε δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιούνη, ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και ότι γίνονται κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών αγροτών και κτηνοτρόφων κ.α.

«Δεν έχουμε και δεν δίνουμε πίστωση χρόνου, η κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα μας, πολιτικές λύσεις δεν δίνουν» τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί «όλους τους αγρότες του Νομού και όλης της χώρας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ξέρουμε από την εμπειρία μας πως ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα μαζικών κινητοποιήσεων, πολυήμερων μπλόκων, αγώνα και διεκδίκησης, τίποτε δεν μας χαρίστηκε. Όταν δεν σε αφήνουν να ζήσεις παρότι δουλεύεις και παράγεις, είτε χειμώνας είναι, είτε καλοκαίρι, ο δρόμος είναι ένας και τον ξέρουμε πολύ καλά!».



Δείτε επίσης:
 ^