Περιφέρεια Θεσσαλίας Πρόγραμμα Θεσσαλία
Exalco
Τράπεζα Καρδίτσας
Φροντιστήριο Πρότυπο
HOFFA Coffee Revolution
Olympous
Perrotis College
βαλόγλου Familia Οσπρια

Σχέδιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων 700 συνεταιρισμών και 18.000 αγροτών φέρνει η Κυβέρνηση

Αγροτικά Νέα | 05.09.2024 | 19:11
Σχέδιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων 700 συνεταιρισμών και 18.000 αγροτών φέρνει η Κυβέρνηση

Το καυτό θέμα των «κόκκινων» αγροτικών δανείων, τα οποία ταλαιπωρούν χιλιάδες αγρότες εδώ και δεκαετίες πρόκειται να επιχειρήσει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της «ΥΧ» που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 6/9, το σχέδιο για τα μη εξυπηρετούμενα αγροτικά δάνεια θα προωθηθεί αυτοτελώς (δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης στην ΔΕΘ), από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Μάλιστα, πηγές της «ΥΧ» αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη έρχεται νομοθετική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των συνεταιρισμών και αγροτών (αφορά περίπου 700 συνεταιρισμούς και περίπου 18.000 αγρότες).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΥΧ», για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης, ώστε να ρυθμιστούν τα λιμνάζοντα «κόκκινα» δάνεια αγροτών και συνεταιρισμών και ήδη προχωρούν οι διαδικασίες από το επιτελείο του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

ypaithros.gr



Δείτε επίσης:
 ^